Dissabte 28 d´octubre Solidaritat amb el poble de Catalunya i contra la repressió

Solapas principales

fotoEn defensa del dret d'autodeterminació dels pobles En solidaritat amb el poble de Catalunya i contra la repressió

Diferents organitzacions polítiques i socials de la ciutat d'Alacant hem establert un espai unitari de mobilització i resposta davant els fets repressius que s'han produït a Catalunya els darrers dies i que van manifestar la seua cara més fosca el passat 1 d'octubre en el marc de l'organització del referèndum per a l'autodeterminació. L'actuació repressiva de l'Estat espanyol planteja una conjuntura política que a la pràctica representa un estat de setge no oficial, que s'evidencia per la pràctica ocupació policial dels carrers, les amenaces de caràcter bèl·lic del rei Felip VI i l'amenaça constant d'intervenir el govern de la Generalitat amb l'aplicació de l'article 155. A Alacant i al conjunt del País Valencià requerim una resposta unitària. Som ací per estendre aquesta força de l'autoorganització popular que ens permeta fer front als previsibles escenaris d'agudització del feixisme de carrer i de retallades de les llibertats i drets en forma d'onada repressiva.

No podem passar per alt que a Catalunya els drets més elementals vinculats a la llibertat d'expressió i la sobirania del poble estan sent constantment vulnerats, gràcies en bona part a un desplegament policial sense precedents. Així doncs, al desplegament inicialment massiu de membres de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional per a dur a terme maniobres amb l'únic objectiu d'amenaçar i intimidar el poble i fer una demostració de la capacitat repressiva de l'estat, cal sumar ara la materialització d'aquesta repressió.

Una repressió on cal resaltar les agressions sexuals explícites que van patir i denunciar diverses dones, malgrat la indiferència i invisibilització que s'ha volgut imposar en el discurs públic. Enfront d'un poble organitzat, desobedient i mobilitzat pacíficament i massivament per defensar un referèndum d'autodeterminació, l'única resposta que ha oferit el govern espanyol ha estat la repressió que ha generat més de 800 ferits, cops de porra, llançament de pilotes de goma i brutalitat policial.

La classe treballadora i el conjunt de les classes populars no podem restar impassibles davant aquesta vulneració dels nostres drets més elementals. Als pobles i ciutats de Catalunya s'està evidenciant que només per la via de la desobediència, l'organització i la mobilització popular serà possible fer front a la repressió i implementar els resultats d'aquest referèndum. El dret d'autodeterminació dels pobles es demostra incompatible amb la legalitat de la Constitució hereva del franquisme; per això l'intent d'exercir-lo fa trontollar amb tanta força aquesta aparent estabilitat política. Capitalisme i monarquia són incompatibles amb la llibertat i la justícia social. Tant ara, com fa gairebé 40 anys, la connivència d'algunes de les mateixes forces que hui deixen de banda el poble treballador i defensen els interessos oligàrquics per mantenir l'estabilitat d'una monarquia i un model territorial insuficients, també ha de ser denunciada.

A més d'estendre la solidaritat amb el dret d'autodeterminació i contra la repressió, hem de ser capaces de fer front a la total manipulació mediàtica de tots els mitjans de comunicació i fer veure el potencial transformador que pot tindre per nosaltres donar suport al poble de Catalunya. Les declaracions d'alguns membres i exmembres de la Generalitat cridant a una aparent calma i a alentir la situació i la fuga de bancs i empreses amb l'aprovació d'un decret-llei per la via ràpida demostren la total connivència entre oligarquies i govern espanyol. La resposta del poble treballador, amb una vaga general el passat 3 d'octubre impulsada inicialment pel sindicalisme de classe minoritari i amb la continuïtat dels comités de defensa del referèndum com a espais d'organització que han superat ja el marc del passat 1 d'octubre, ens han de servir d'exemple. Perquè per construir una societat lliure de tota opressió ens cal manifestar que no volem al Banco Sabadell ni a Catalunya, ni a Alacant, ni enlloc; i que el que volem és una nacionalització de la banca per situar-la sota control popular.

Sabem que aquesta situació serà utilitzada per la dreta al País Valencià per a aguditzar els discursos de l'odi, l'anticatalanisme i fer reviscolar velles batalles, però es trobaran com sempre amb la unitat antifeixista i la solidaritat. Si finalment el poble treballador de Catalunya encapçala l'actual procés de lluita s'obrirà la possibilitat d'aprofundir en la debilitat de l'estat, de trencar amb els falsos consensos de la transició i d'avançar cap a la conquesta de drets per a la classe treballadora, del dret a decidir tant per a la classe treballadora com per al País Valencià.

Per tot això:
Defensem el del dret d'autodeterminació!
Defensem el dret del poble català a construir la seua República!
Contra la repressió, solidaritat amb el poble de Catalunya!


ORGANITZACIONS SIGNANTS DEL MANIFEST:

 • Amistad con Cuba – Miguel Hernández
 • Anticapitalistes
 • Arran l'Alacantí
 • BEO – Brigada Enriqueta Otero
 • Casal Popular Tio Cuc
 • CUO – Comités por la Unidad Obrera
 • Endavant Alacant
 • FEL – Federació d'Estudiants Llibertaris
 • Gatzara UA
 • La Manada Feministas y Antiespecistas
 • Marea Roja Alacant-15M-Baladre
 • PCPE – Partido Comunista de los Pueblos de España
 • Toma la Plaza Alacant-15M
 • Tutifruti Kombat

Etiquetas: