19 anys de lluites per la Renda Bàsica de les Iguals a La Costera

Solapas principales

 19 anys de lluites a la Costera contra l’empobriment i per la Renda Bàsica de les Iguals (RBis)

L’any 1998 durant una trobada de col·lectius i persones impulsada entre d’altres col·lectius per Baladre, es va signar el manifest estatal per la renda bàsica que va marcar una nova etapa en la lluita per aquest dret. L’any 2000, dos anys després d’aquell manifest, el col·lectiu Corcó va organitzar a Xàtiva el primer concert per la renda bàsica. Aquest concert va comptar amb les bandes Reincidentes, Ixo Rai!, Banda Jachís, Jarbanzo Negro i els locals The Jadme. Més de 3000 persones van cantar i ballar a favor del dret a una vida digna per a totes les persones.

Aquell concert, que va anar acompanyat els dies previs per una sèrie de xerrades i presentacions, és una fita important en la reivindicació per aquest dret a les nostres comarques i al conjunt del País Valencià. 19 anys després pensem que és necessari seguir lluitant i seguir incidint pel reconeixement del dret a tenir una vida digna, pel dret a comptar amb un ingrés individual, incondicional, suficient i que incloga una part destinada a un fons col·lectiu sobre el qual també hauríem de decidir.

Amb aquesta jornada volem reivindicar la memòria de les lluites recents per la RBis. Volem fer una ullada al camí fet, per tal que no ens oblidem que és un dret que encara està per assolir i que encara ens queda camí per recórrer. No ens alimenten les molles, volem que es repartisca el pa sencer. No volem més prestacions, subsidis i altres formes de caritat més o menys benintencionada. Volem anar més lluny: exigim el dret a una vida digna, el dret a la Renda Bàsica de les Iguals.

Horari de la jornada 19 anys de lluites contra per la RBis

18h: 19 anys de lluites a la Costera, el País Valencià i la Península

Manolo S. Bayona (Baladre); Xavi Sellés i David Muñoz (Corcó/Ateneu Popular de Xàtiva)

19h: RBis i feminismes: sumant lluites contra l’heteropatriarcat

Penélope Blasco (Dones i Prou)

20h: Municipalisme i RBis: la transformació social des de baix

José Iglesias Fernández, economista, precursor de la RBis

21:30h Picaeta/sopar

Menjar per a compartir

Etiquetas: