Ateneu Popular de Xàtiva

Documental: Entre el dia i la nit, no hi ha paret. Xàtiva, el dijous 4 de gener

cartelEl dijous 4 de gener, la Biblioteca social Vicent Garrido de l'Ateneu Popular de Xàtiva presenta el documental "Entre el dia i la nit, no hi ha paret", del col·lectiu Les Espigoladores . Un projecte entorn la memòria històrica, i les vivències del paper de les dones a l'horta de Campanar, la Partida de Dalt i en la desapareguda Partida del Pouet.

La bruja y Don Cristobal a l'Ateneu Popular de Xàtiva

El dia 25 de novembre tindrem el plaer vore en directe, l’obra de titelles ” La bruja y don Cristobal” dirigida per la companyia de teatre «Títeres desde abajo».

Cal recordar que, la obreta que es presenta, va esdevindre en un dels cassos, entre d’altres, de criminalització de les idees i censura de la llibertat d’expressió a l’Estat Espanyol.

Recordeu el dissabte dia 25 de novembre a les 23:00 a l’Ateneu Popular de Xàtiva. Vos esperem!!

Concentració pel dret a l'autodeterminació i les sobiranies

Des de l'Ateneu Popular de Xàtiva defensem el dret a la lliure determinació de tots els pobles del món, i especialment d'aquells que lluiten activament per exercir aquest dret davant l'opressió dels altres, com és, en aquests moments, el poble català.

Reivindiquem l’exercici actiu del dret a l’autodeterminació, el qual entenem com un dret no negociable i que s'expressa de forma individual i col·lectiva. L’autodeterminació implica  la capacitat per decidir-ho tot sobre tot i entre totes, i s’ha de concretar en la pràctica d’una sobirania real a tots els nivells: política, sí, però també una sobirania que ens permeta decidir sobre els elements fonamentals de la vida: les cures, l'alimentació, l'habitatge, l'energia, la cultura i un llarg etcètera.

Taller: El poder transformador dels grups de consum

Des del grup de consum de Xàtiva "L'Estellador" volem reflexionar al voltant de la incidència política i el poder transformador que tenim els grups de consum en la nostra realitat quotidiana.El nostre fer diari ens planteja molts dubtes sobre les nostre pràctiques. No volem ser mers clients, sinó consumidores, compromeses amb un model nou de relacions entre nosaltres, amb les productores, la terra i la comunitat que ens acull; volem pensar pràctiques de suport mutu, de troc, de compartir experiències, vida i recursos; que vagen més enllà de l'alimentació i del nostre cercle xicotet de gent amb consciència.

Suscribirse a RSS - Ateneu Popular de Xàtiva