Ateneu Popular de Xàtiva

Setmana Prohibida a Xàtiva: "No callarem"

Davant la repressió que s'està exercint contra la llibertat d'expressió en els darrers últims anys (realment no hem conegut cap democràcia), l'Ateneu Popular de Xàtiva, col·lectius i persones que hi participem,considerem necessari alçar les nostres veus en contra i organitzar la "Setmana Prohibida" a Xàtiva. 

Cafeta en suport a la vaga feminista

Dijous 1 de març, a les 19.30h, CAFETA EN SUPORT A LA VAGA FEMINISTA.

Des de la Coordinació vaga feminista Xàtiva 8M, organtizem una cafeta per informar i donar a conèixer els motius de la vaga feminista. Hi haurà tapes veganes i lectures feministes. A més, la cafeta ens permetrà autofinançar-nos per continuar avant amb les accions cap a la vaga.

Si nosaltres parem, el món s'atura!!

Les limitacions del govern del canvi

fotoEns agradaria començar aquest text amb una xicoteta reflexió al voltant del terme: «els governs del canvi» ja que el mateix títol del llibre en fa referència. Les preguntes que al valorar aquesta expressió ens sorgeixen són: són aquests governs del canvi els que van a traçar un full de ruta per provocar un canvi social real? O les limitacions imposades pel lloc que ocupen («la casa de l’amo», en paraules de Raúl Zibechi, 2015) fa que només siguen un fre temporal a l’avanç voraç del capitalisme sobre les nostres vides, però sense canvi real? Qui són els actors d’aquest canvi social que cerquem, els moviments socials o les institucions? Qui deuria marca els ritmes?

Presentació i debat del llibre “Al cor de la bèstia. Limitacions dels governs dels canvi”

cartelDissabte 20 de gener a les 19h, la biblioteca social Vicent Garrido de l’Ateneu Popular de Xàtiva, presenta el llibre “Al cor de la bèstia. Limitacions dels governs dels canvi”  a càrrec d’un membre de Caliu editorial; i un debat, al voltant del paper dels moviments socials i els governs del canvi, en la transformació social, en el qual participaran convidades d’alguns partits polítics que treballen des de les institucions del canvi, i persones o entitats dels moviments socials.

Documental: Entre el dia i la nit, no hi ha paret. Xàtiva, el dijous 4 de gener

cartelEl dijous 4 de gener, la Biblioteca social Vicent Garrido de l'Ateneu Popular de Xàtiva presenta el documental "Entre el dia i la nit, no hi ha paret", del col·lectiu Les Espigoladores . Un projecte entorn la memòria històrica, i les vivències del paper de les dones a l'horta de Campanar, la Partida de Dalt i en la desapareguda Partida del Pouet.

La bruja y Don Cristobal a l'Ateneu Popular de Xàtiva

El dia 25 de novembre tindrem el plaer vore en directe, l’obra de titelles ” La bruja y don Cristobal” dirigida per la companyia de teatre «Títeres desde abajo».

Cal recordar que, la obreta que es presenta, va esdevindre en un dels cassos, entre d’altres, de criminalització de les idees i censura de la llibertat d’expressió a l’Estat Espanyol.

Recordeu el dissabte dia 25 de novembre a les 23:00 a l’Ateneu Popular de Xàtiva. Vos esperem!!

Concentració pel dret a l'autodeterminació i les sobiranies

Des de l'Ateneu Popular de Xàtiva defensem el dret a la lliure determinació de tots els pobles del món, i especialment d'aquells que lluiten activament per exercir aquest dret davant l'opressió dels altres, com és, en aquests moments, el poble català.

Reivindiquem l’exercici actiu del dret a l’autodeterminació, el qual entenem com un dret no negociable i que s'expressa de forma individual i col·lectiva. L’autodeterminació implica  la capacitat per decidir-ho tot sobre tot i entre totes, i s’ha de concretar en la pràctica d’una sobirania real a tots els nivells: política, sí, però també una sobirania que ens permeta decidir sobre els elements fonamentals de la vida: les cures, l'alimentació, l'habitatge, l'energia, la cultura i un llarg etcètera.

Taller: El poder transformador dels grups de consum

Des del grup de consum de Xàtiva "L'Estellador" volem reflexionar al voltant de la incidència política i el poder transformador que tenim els grups de consum en la nostra realitat quotidiana.El nostre fer diari ens planteja molts dubtes sobre les nostre pràctiques. No volem ser mers clients, sinó consumidores, compromeses amb un model nou de relacions entre nosaltres, amb les productores, la terra i la comunitat que ens acull; volem pensar pràctiques de suport mutu, de troc, de compartir experiències, vida i recursos; que vagen més enllà de l'alimentació i del nostre cercle xicotet de gent amb consciència.

Suscribirse a RSS - Ateneu Popular de Xàtiva